Consells Veterinaris

La nostre opinió sobre algun tema d'interes

Àrea Consells

Avantatges i inconvenients.

Els avantatges són múltiples. El primer és evitar les molèsties del zel, com són les pèrdues i les “persecucions” de les gosses, com és evitar els miols en les gates i com és també evitar el marcatge en els gats. En les gates, el zel, podria prolongar-se durant setmanes/mesos, ja que no ovulen si no les munta el gat. El segon avantatge és evitar embarassos no desitjats. El tercer avantatge és prevenir. En les femelles es per prevenir els tumors de mama i els problemes de matriu. I en els mascles es per prevenir els problemes de conducta derivats de les hormones, com són el marcatge, la dominancia, i la territorialitat.
Els inconvenients són: Primer, que cal passar per una cirurgia, encara que els riscos de la mateixa són mínims, ja no cal portar una “campana” i en molts ja no posem punts “visibles”. Segon. Després de la castració hi ha una major tendència a l'obesitat. És només una major tendència que pot ser molt ben controlada. Però pot fer que en gossos ja obesos es desaconselli la castració. I tercer inconvenient. Que una de cada moltíssimes gosses castrades pot manifestar incontinència. Són molt poques a les quals li passa i hi ha un medicament per a corregir aquest problema
Tot i així, nosaltres recomanem la castració. És més, les protectores d'animals, que són les que més vetllen pel seu benestar, fan de la castració una pràctica obligatòria.

Procediment


Normalment es farà l'operació a primera hora de la tarda. S'ha de venir en dejú. La nit anterior pot sopar, però després ja només pot beure aigua. En arribar a la clínica, ja li posem el catèter (en els gats prèvia sedació) i si es desitja es fa una analítica prequirúrgica (si no s'ha fet ja) per a ja dormir l'animal. I a última hora de la tarda ja es pot recollir el/la operada. Al cap de 4 dies es fa un visita control i als 10 dies es fa una altra visita i si té punts a la vista, es treuen. A casa no cal fer cures ni res, només donar antibiòtic uns dies i ja està.